Hulli kaže: “Šesto: Ebu Bekr je rekao: ‘Zamijenite me, Jer nisam najbolji među vama’, a da je bio imam ne bi mu bilo dozvoljeno... Po metodici ajatole Hullija, Alija, r.a., nije imao pravo na imamet

Hulli kaže: “Šesto: Ebu Bekr je rekao: ‘Zamijenite me, Jer nisam najbolji među vama’, a da je bio imam ne bi mu bilo dozvoljeno da traži smjenu.” (Hulli, Minhadžul-kerama fi ma’rifetil-imama, 1/180)

A u djelu Nehdžul-belaga stoji: “Od njegovih, alejhis-selam, riječi kada su mu ljudi htjeli dati bej’u nakon što je ubijen Osman, jest: ‘Ostavite me i potražite nekog drugog. Zaista, pred nama su dešavanja koja će imati mnoga lica i boje, koje srca neće moći podnijeti i umovi prihvatiti. Obzorja su zatamnjena, put promijenjen. Znajte da bih vas, kad bih vam se odazvao, usmjerio po svom znanju, ne obazirući se na prigovore i kritike, a ako me ostavite, bit ću poput jednog od vas. I možda bih ja onome kojeg postavite za vođu, bio najposlušniji i najpokorniji. Bolje vam je da vam budem pomoćnik, nego vladar.’” (Šerif Rida, Nehdžul-belaga, 1/209.)